Voordelen

Een groot voordeel van scheidingsmediation is dat u en uw (ex-)partner meer zeggenschap houden over wat er wel en niet gaat gebeuren na de echtscheiding. Dat is anders dan bij de traditionele manier van scheiden waarbij de rechter uiteindelijk bepaalt in het geval partijen er samen niet uitkomen.

In plaats van elkaar het leven zuur te maken overlegt u met uw ex-partner over uw problemen. De kans op verdere ontwrichting van de relatie wordt daardoor kleiner. Dit komt niet alleen u en uw ex-partner ten goede maar vooral ook de kinderen. Goed overleg kent geen winnaar of verliezer zodat de kans op een duurzame oplossing groter is. Bijna altijd zijn de kosten lager dan wanneer er twee advocaten bij zijn betrokken.
Mediation zorgt er bijna altijd ook voor dat de scheidingsprocedure korter wordt. Bij een traditionele echtscheiding hebben zowel de man als de vrouw een eigen advocaat. Bij scheidingsmediation gaan de ex-partners met één advocaat-scheidingsmediator aan tafel om met zijn/haar deskundige en neutrale hulp samen tot een regeling te komen. Deze regeling komt tot stand zonder te procederen. Er is daarbij niet alleen oog voor de zakelijke kant.

Het allergrootste voordeel is echter dat u met een zekere mate van berusting uit elkaar gaat. Dit komt niet alleen u en uw partner ten goede, maar juist ook de kinderen. En die hebben per slot van rekening niet om de scheiding gevraagd.

Kocken & Van IJzendoorn is expert op het gebied van echtscheiding, mediation en overig familierecht.
Ons kantoor is gevestigd in Uden en op afspraak in Mook. We hebben dan ook vooral cliënten uit plaatsen als Veghel, Oss, Cuijk, Boxmeer, Gemert, Helmond, Schijndel, Den Bosch, Boxtel en Uden zelf. 
In Mook zien wij cliënten uit Gennep, Groesbeek, Nijmegen, Beuningen en Druten.

Wilt u meer weten of contact? Mail ons dan info@kockenvanijzendoorn.nl of bel ons: 0413 24 70 60. Wij helpen u graag.
 

Voordelen