Basisregels

Scheiden via mediation kan alleen succesvol verlopen als u en uw (ex-)partner zich houden aan een paar basisregels. Deze zijn te verdelen in rechten en plichten. De rechten zijn: uw belangen wegen net zo zwaar als de belangen van uw (ex-)partner. Te allen tijde mag u advies inwinnen bij adviseurs, zoals een andere advocaat, een accountant, een psycholoog, een vriend, etc.. Dit kan u het gevoel geven dat u wel of juist niet op de goede weg bent. Per slot van rekening moet u met de te nemen besluiten verder leven.

U mag altijd stoppen en alsnog de beslissing aan de rechter overlaten. Gelukkig komt dit zelden voor.

De plichten zijn: u moet bereid zijn echt te luisteren naar uw (ex-)partner.
De mediator helpt u daarbij. De mening van uw (ex-)partner is evenveel waard als uw mening.

U moet bereid zijn de leiding van de mediator te aanvaarden. De mediator kan u echter nooit tot iets dwingen. Loopt de mediation stuk dan volgt meestal alsnog een procedure waarbij beide partijen een eigen advocaat in de arm nemen.

U en uw (ex-)partner moeten bereid zijn alle informatie met betrekking tot uw bezittingen en schulden aan de mediator mee te delen. Alleen dan is de mediator in staat om u beiden goed te begeleiden bij het tot stand brengen van een eerlijke en juridisch verantwoorde regeling (bron: brochure Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators).

Kocken & Van IJzendoorn is expert op het gebied van echtscheiding, mediation en overig familierecht.
Ons kantoor is gevestigd in Uden en op afspraak in Mook. We hebben dan ook vooral cliënten uit plaatsen als Veghel, Oss, Cuijk, Boxmeer, Gemert, Helmond, Schijndel, Den Bosch, Boxtel en Uden zelf. 
In Mook zien wij cliënten uit Gennep, Groesbeek, Nijmegen, Beuningen en Druten.

Wilt u meer weten of contact? Mail ons dan info@kockenvanijzendoorn.nl of bel ons: 0413 24 70 60. Wij helpen u graag.
 

Basisregels